WIE ZIJN DE SWEETHEARTS?

 

Saskia Egtberts, Barbara Blanck de Wit en Jolien Kistemaker zijn allen jarenlang werkzaam in de musical- en muziektheaterbrance. Zij ontmoetten elkaar als collega’s in een theaterproductie bij het Herman van Veen Arts Center te Soest.

 

In 2020 kwam de wereld stil kwam te staan door COVID. In datzelfde jaar was Nederland 75 jaar bevrijd en dit wilden zij niet stilletjes voorbij laten gaan. Hun grote liefde voor meerstemmige zang en muziek uit de jaren 30-40-50 bracht hen bij het ontwikkelen en vervolgens geven van de zogenoemde ‘balkon- en tuinconcerten’. The Forces Sweethearts werd geboren!

De concerten werden met veel liefde omarmd en de vraag hiernaar werd steeds groter. Toen de wereld langzaam weer open ging ontwikkelden The Forces Sweethearts stap voor stap nieuwe theaterprogramma’s, die hebben geleid tot de mogelijkheid het gehele jaar door concerten te geven. Inmiddels geven The Forces Sweethearts hun stijlvolle concerten op iedere speelplek: van huiskamer tot concertpodium en staat er een landelijke tour rondom ‘80 jaar vrijheid’ op de planning voor seizoen ‘24-’25.

 

Barbara Blanck – de Wit

Volgde haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie en speelde vervolgens in vele musical- en muziektheaterproducties. Bij The Forces Sweethearts zingt zij de hoge partijen.

Saskia Egtberts

Volgde haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie. Is naast één van de Sweethearts actrice, scriptschrijver en violist. Bij The Forces Sweethearts zingt zij de lage partijen.

Jolien Kistemaker

Studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Naast artiest is ze theatermaker en liedschrijver. Bij The Forces Sweethearts zingt ze de middenpartij.